söndag 22 juli 2012

Blixten McQueen

Den här vecka har varit fullspäckad med en massa tårtbak då det bakats både födelsedagstårtor och doptårtor som skulle levereras inom loppet av tre dagar. Så tänkte att det var dags att uppdatera här och visa er vad jag har pysslat med de senaste dagarna.

Denna tårta bakade jag till en liten Emil som fyllde hela två år i torsdags. Hans mamma beställde två olika tårtor men de skulle båda ha "Cars"-teama och då speciellt Blixten McQueen eftersom att han fullkomligt älskar både filmen och den lilla röda bilen. (Hur den andra tårtan såg ut får ni hålla utkik efter här på bloggen)

Tårta består av en ljus tårtbotten smaksatt med vanilj som fyllts med blåbärsmousse och vit chokladganasch. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

 

Blixten har jag i huvudsak modellerat i marsipan. Detaljerna på bilen är gjorda i modellerings- och sockerpasta. För att förhindra att Blixten sjönk ner i tårtan (det är svårt att veta hur tung figuren var och hur mycket vikt tårtan klarade av) stack jag ner några avklippta sugrör, på samma vis då man gör en våningstårta, under han.


Grattis på 2-årsdagen Emil!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar