onsdag 15 februari 2012

Små chokladhjärtan

Dessa små söta kakor bakade jag igår, alla hjärtans dag till ära. Det är små chokladkakor som har en fyllning av mjölkchoklad mellan sig. Goda små kakor av kärlek helt enkelt!

Vill du baka dessa små kärlekskakor kommer receptet här.

Till ca 35 st kakor behövs:
125 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 2/3 dl vetemjöl
1 msk kakao (ta lite mer om du vill ha mer chokladsmak)
1 äggula

Fyllning:
100 g choklad (jag använde mjölkchoklad, men föredrar du mörk tar du det)
1/2 dl vispgrädde
25 g smör

1. Rör smör och  florsocker riktigt krämigt.
2. Tillsätt mjöl och kakao.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i ca 1 timme.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och stick ut små hjärtan. Använd minsta sorten av pepparkaksformar.
6. Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 8-10 min. Låt kallna.
7. smält chokladen tillsammans med grädde och smör över ett vattenbad. Rör till en slät kram och låt svalna tills den tjocknar.
8. Bred krämen på ena kakan och sätt ihop den med en annan. Förvara svalt.
(Recept: Hembakat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar