måndag 20 februari 2012

Ambrosiakaka


Igår hade vi lite vänner här på kvällen för lite söndagshäng i soffan. Ville bjuda på något i fikaväg som inte var allt för krångligt och som skulle gå snabbt att baka. Sockerkaka är superenkelt men tråkigt så jag tog fram rutiga bakboken och bläddrade lite och hittade ett recept på ambrosiakaka. Att jag inte bakat denna kaka tidigare! Lätt som en sockerkaka att baka men lite roligare att äta helt enkelt!

Till denna ambroisakaka behöver du:
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
rivet skal av en apelsin
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk pressad saft av en apelsin
syltade apelsinskal

Smörj och bröa en form. Smält matfett och låt det svalan. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.Rör i mjöl och apelsinskal, tillsätt matfettet och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Rör samman florsocker och apelsinsaften och bred det på kakan, fördela syltade apelsinskal ovanpå. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar