söndag 26 februari 2012

Födelsedagstårta i två våningar


Nu har jag gjort det! Jag har byggt min första våningstårta och det var inte alls så svårt som jag trodde. Denna födelsedagstårta blev lite av ett experiment eftersom att jag även provade att baka glutenfritt för allra första gången.

Födelsedagsbarnets mamma önskade att tårtan skulle innehålla något med choklad men även att den skulle vara täckt med det och så fick det bli. Mellan de ljusa glutenfria tårtbottnarna döljer sig hallongrädde och chokladganasch gjord på mjölkchoklad.  Den lite syrliga hallongrädden passade utmärkt med de två chokladganascherna.


Tårtan är täckt med mörk chokladganasch och dekorerad med sockerpasta och sockerpärlor. Ville att ganschen skulle se lite "slarvig" ut på tårtan och ha sparsmakad dekorering. Men för en som mig som älskar att dekorera tårtor så är det svårt att veta när man ska sluta - mycket sockerpärlor blev det!

Tror att tårtan blev uppskattad av både gäster och födelsedagsbarn! :)

3 kommentarer:

 1. jätte fin tårta nattis! lust å säga till mig hur du gjorde tårtbottnarna ? hade du glutenfritt mjöl lr va gjorde du på ? :) kram moa

  SvaraRadera
 2. Du är så duktig! Har sett på många tårtor att det är så fina blommor. Hur gör du dem?

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket, vad snälla ni är! :)
  Moa: Jag använde maizenamjöl och potatismjöl. Lägger upp receptet här på bloggen.

  Marie: Till just de här blommorna använde jag blomutstickare som jag köpt. Jag la sedan blommorna i en skålformad tingest, jag använder en palett man kan blanda färger i, för att torka innan jag limmade fast sockerpärlor och la dem på tårtan. Rosorna, som jag gjort till på andra tårtor, är lite knepigare att förklara, så jag får helt enkelt göra ett inlägg där jag visar steg för steg hur jag gör! :)

  SvaraRadera