tisdag 12 juni 2012

Examenstårtor


Efter tre års hårt slitande i skolbänken var det äntligen dags för Henrik att ta sin efterlängtade examen. Jag fick i uppdrag, eller ska jag kanske säga äran, att baka tårtorna till detta tillfälle. Den ena tårtan ville han skulle innehålla något med citron och blåbär och den andra skulle vara med sommar med typ jordgubbar. och så fick det bli!

Den gröna tårtan innehöll en ljus vaniljbotten som fyllts med jordgubbsmousse, färska jordgubbar och vaniljkräm och spacklades sedan med vit chokladsmörkräm.Den blåa tårtan innehöll även den en ljus vaniljbotten men fylldes med blåbärsmousse och lemon curdgrädde och spacklades med citronsmörkräm. Båda tårtorna är täckta och dekorerade i marsipan.


När jag började klura på hur jag skulle designa tårtorna ville jag först och främst att de inte skulle vara lika men ändå olika. De skulle heller inte vara allt för tjejiga. Valde för en gångs skull att inte göra rosor utan det fick bli prästkragar och små gula blommor föreställande förslagsvis smörblommor. Dessa blommor symboliserar sommar tycker jag. :)


Grattis till examen och det nya jobbet Henke! :)

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att ni tyckte om tårtorna! :)

   Radera
  2. Hoppsan råkade ta bort din kommentar, jag och teknik!

   Radera