tisdag 11 februari 2014

Ludvigs Bärgartårta


När det var dags för min sons 2-års kalas i slutet av sommaren tvekade jag aldrig på hur tårtan skulle se ut. Det var liksom självklart att det skulle vara Bärgaren på den. Eller det hade kanske funkat med vilken bil eller traktor som helst till denna lille motortokiga kille. Men som sagt Bärgaren blev det och gissa om han var glad. Vi hade kalas i trädgården i det fina vädret för släkt och vänner och jag känner nu när det är grått och slaskigt ute att det inte skulle vara några som helst fel med lite sol och värme, eller i alla fall bara sol.

Jag passade på att använda min tårtställning,vilket var perfekt då det inte fanns så mycket utrymme att duka upp allt gott på. Rätt så snyggt tyckte jag att det blev.

Tårtan innehöll:
Ljus tårtbotten 
Jordgubbsmousse
Vit chokladfluff
Vaniljsmörkräm
Täckt med marsipan
Dekorationerna är gjorda i socker och modelleringspasta


Bärgaren gjorde jag i rice krispies treat,vilket är perfekt att använda när man ska modellera stora saker som annars skulle bli på tok för tunga, som jag sedan täckte och dekorerade med marsipan. Recept på rice krispies treat hittar ni här.


Cupcakesen hade samma smak som tårtan och var fyllda med jordgubbsmousse och spritsade med vit chokladfluff.


Ett enkelt och gott tips när man inte vill spendera all sin vakna tid i köket är att använda färdiga pulvermousser. Här har vi gjort Ekströms citronformage som vi toppat med blåbär.

4 kommentarer:

 1. Är det du som gör tårtorna =)? jätte fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jag som bakar tårtorna. Tack så mycket!

   Radera
 2. Gud vilken söt tårta!! Allt ser jättegott ut :)

  SvaraRadera