måndag 10 februari 2014

Jordgubbssmörkräm

En riktigt god och lättarbetad smörkräm med smak av jordgubb som man lätt kan råka smaka lite för mycket av. Så smaka lagom annars finns risk att det inte blir så mycket kvar att spackla tårtan med! ;)

Jordgubbssmörkräm
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
3 msk koncentrerad jordgubbssaft
pressad lime efter smak
ev lite röd eller rosa pastafärg

Vispa smör, florsocker och jordgubbssaft länge, det ska bli riktigt fluffigt. Tillsätt lite pastafärg om du vill ha smörkrämen mer rosa. Smaka av lime.

6 kommentarer:

  1. Det ska vara koncentrerad saft va? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis det ska vara koncentrerad saft. Har ändrat det nu! :)

      Radera
  2. Räcker denna sats till att spackla en tårta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera