söndag 13 januari 2013

Dumle-fluff


Dumlefluff måste vara en av de godaste tårtfyllningarna som finns och jag är absolut inte ensam om att tycka det.Väldigt enkelt att göra är det också. Dumle passar jättebra till exempelvis hallon och banan. Så för er som är sålda på Dumle i godispåsen rekommenderar jag fluffen starkt.

Dumle-fluff
180 g Dumle
3 dl vispgrädde

Klipp Dumlen i mindre bitar, det går snabbare att smälta då. Värm vispgrädden men se till att den inte kokar. Lägg Dumlen i den varma grädden och rör tills allt är smält. Blir det några klumpar som inte vill lösa sig helt så slå gräddblandningen genom en fintrådig sil. Ställ kallt i minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan upp fluffen med elvisp på lägsta hastigheten tills du får ett fluff i önskad konsistens.

Busenkelt och jättegott!

4 kommentarer:

 1. Hej! Testade detta och det var verkligen jättegott! Men jag har en fråga kan man byta ut dumlen Mot vitchoklad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det gott! Det går jättebra att byta ut dumlen mot lika mycket vitchoklad.

   Radera
 2. Hej! En fråga, har du nåt tips på vilken fyllning som passar till dumlefluffen? Tänkte ha två fyllningar, och funderar på om det passar med hallonmoussen eller om det blir för mäktigt?

  Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallonmousse är jättegott till dumlefluff, kan varmt rekommendera det. Vill man ha hallonmoussen inte fullt så söt så minska lite på sockret bara. Hoppas det blir bra!

   Radera