torsdag 31 januari 2013

Traktor steg-för-steg

Har fått frågan flera gånger hur jag gör mina dekorationer, i synnerhet den röda och den blå traktorn som fick pryda två tårtor, så jag tänkte nu visa er! Bilderna är inte de bästa men jag tror att ni i alla fall ser hur jag har gått tillväga.

Det som behövs till traktorn är:
Rice Krispies Treat
Marispan eller sockerpasta i önskade färger
Grillpinnar
Ätbart lim
Kavel
Kniv
Sekatör eller annan avbitare
Smother

Basen i traktorn är Rice Kriespies Treat (RKT), receptet hittar ni här. Börja med att forma RKT till själva traktorkroppen och fyra hjul, två stora och två lite mindre. (Det allra minsta hjulet använde jag som hjul på en plog).


Skär sedan till alla delar så att alla ytor är jämna. 


Nästa steg blir att börja täcka. Kavla ut marsipanen och skär ut de olika delarna. Blöt RKT:n lite lättmed vatten så fastnar marsipanen lättare. Tänk på att inte kavla för tunt då syns alla ev skavanker under. Lite tjockare marsipan ger ett jämnare resultat. Använd också gärna en smother, precis på samma sätt som när du täcker en tårta. (Nu vet jag att jag förutsatte att ni vet hur man täcker en tårta ;))


 Fortsätt att täcka hela traktorn.Täck sedan hjulen och limma fast naven med hjälp av lite ätbart lim. Skarven som blir har jag vänt bakåt och kommer vara inåt mot traktorn sen.Sätt dit övriga detaljer på traktorn och stick igenom avklippta grillpinnar genom själva traktorn. Dessa ska hjulen tryckas fast på. Ta även lite ätbart lim så att hjulen fastnar och inte snurrar runt.


Sedan är det bara slutfinishen kvar att göra. Limma fast små fyrkanter som ljus och små tillplattade korvar till mönster på däcken, sätt dit en "skorssten" och skärmar ovan på däcken.


Klar!!

2 kommentarer:

 1. Tack för en bra tutorial, min blev inte lika tjusig dock, haha! xD

  http://lesthi.blogspot.se/2013/03/random-update.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att den var till hjälp! :) Tycker du gjorde bra ifrån dig!

   Radera