onsdag 30 januari 2013

Rice Krispies Treat


Ibland händer det att jag vill modellera stora saker och då lämpar sig inte marsipan och sockerpasta så bra eftersom det blir på tok för tungt for den stackars tårtan. Hemligheten är något så busenkelt som Rice Krispies Treat (RKT). Ni känner kanske igen det från bland annat "Cake boss" - ni vet den där tårtbakar serien ;). Allt som behövs är Rice Kripies, marshmallows och smör. 

RKT är inte bara enkel att göra utan är riktigt gott att knapra på vilket passar mig perfekt då jag vill att så mycket som möjligt på mina tårtor ska gå att äta. Det går ju inte att veta när ett barn (eller vuxen) är framme och vill ta sig ett litet smakprov på dekorationen. :) Receptet kommer från en av mina favorit bloggar Johannas Tårtor.


Du behöver:
3 msk smör
300 g marshmallows
1 ½ liter Rice Krispies

Smält smöret på lågvärme. Tillsätt marshmallows och smält de under omrörning. Se till att röra hela tiden så att det inte bränns. När allt är smält ta bort kastrullen från plattan och blanda ner Rice Kripsies. Blöt händerna och forma massan till önskad figur medan den är varm. Sedan är det bara att täcka figuren med marsipan eller sockerpasta.

Tips! För att få raka kanter brukar jag låta RKT figuren stelana och sedan ta en kniv och skära till den så som jag vi ha den. Går även att spackla med smörkräm, men tänk då på att förvara den i kylen så att den inte blir dålig. 

5 kommentarer:

 1. Tack för underbara tips!! Sonen fyller 3 snart och galen i traktorer!! :) ska göra ett tappert försök!

  SvaraRadera
 2. Va roligt! Jag ska också försöka mig på att göra en traktor till en blivande 2åring här hemma ;)
  Tack för receptet!

  SvaraRadera
 3. hur länge på förhand går det att göra traktorn? :)

  SvaraRadera