lördag 12 maj 2012

Tårtkurs och möhippa!

Förra lördagen höll jag en liten tårtkurs på en möhippa. Det var både lite nervös och jättekul att jag blev tillfrågad om att hålla det. Den blivande bruden tycker om att baka så hennes vänner tycke att en liten instruktion i några lätta dekorationer skulle vara på sin plats att hon lärde sig. Tidsåtgången var dock bara 1,5 (som blev ännu mindre då kidnappningen av bruden drog ut på tiden och därför inte kom igång när vi skulle) timmar så det blev inga jätteavancerade saker. Jag har (trots att jag är en otrolig tidsoptimist) lärt mig att det tar alltid längre tid än vad man tror baka och dekorera en tårta.

Själva tårtan bakade jag i förväg då det omöjligt skulle hinnas med. De ville att tårtan skulle inne hålla något med choklad och att de skulle vara sockerpasta då bruden inte tål marsipan. I övrigt fick jag fria händer. Så, det fick bli en hjärtformad chokladbotten som jag fyllde med mörk chokladganasch och en massa hallonmousse. Jag spacklade sen sedan med chokladsmörkräm och täckte den med sockerpasta. Tårtan blev en riktig chokladbomb, perfekt för chokladälskaren!

Jag gick igenom hur jag brukar gör rosor, vill du veta hur jag gör kika här. Alla gjorde en varsin ros i rosa sockerpasta och en deltagare freestylade och gjorde även en liten rosett! Sen gjorde vi lite blad, bokstäver och kantband. Bilderna jag tog blev lite suddiga (hade kameran felinställd, så typiskt) men ni ser nog ändå vad vi hade för oss! :)

Den blivande bruden gör en ros i sockerpasta.
Liksom alla andra. :)
 Vad gäller färgvalet hade vi innan möhippan diskuterat ihop oss om att tårtan skulle vara vit och att dekorationerna skulle gå i rosa, grönt och guld. Dock han vi tyvärr inte med att måla guld så det fick bli glitterpulver i stället. :) Och lika fint blev det!

Dekorering pågår!Den blivande bruden fick bestämma vad det skulle stå på tårtan och hon valde ordet kärlek. Mycket passande och fint tycker jag. För det är ju förhoppningsvis av kärlek man gifter sig. :)

Kärlek penslades med glitterpulver! :)

Och så här blev det resultatet av lite drygt en timmes tårtdekorering! Inte så illa tycker jag! :)


Tack för att jag fick vara med på denna stora dag! :)

1 kommentar:

  1. Det blev jättelyckat och tårtan var god!!!!

    SvaraRadera