söndag 8 januari 2012

Pink is a girls best friend

Lila och rött i all ära, men vad går inte upp mot rosa? Denna tårta bakade jag till en kompis som fyllt år och ni kanske förstår vilken hennes favoritfärg är.


Eftersom att rosa var en självklar färg tyckte jag att det skulle passa fint om tårtan var formad som ett hjärta. Jag fick en hjärtformad tårtform i julklapp och den passade jag på att prova. Tårtan är gjord på ljus tårtbotten som jag smaksatte med vaniljsocker. Den fylldes med ett lager med hallon och krossade maränger och ett lager med vaniljkräm. Sedan spacklade jag tårtan med grädde och täckte den med marsipan. Kombinationen av de syrliga hallonen och de söta marängerna blev riktigt god.

 

Dekorationerna är gjorda i modelleringspasta som jag gjort själv. I mitten av blommorna sitter små strösselpärlor som jag fäste med ätbart lim. Rosorna har jag torrborstat med lite pärlemorpulver. Det var svårt att få med det på bild, men om ni tittar riktigt noga så ser ni det. 


Längst ner runt tårtan satt jag ett kantband i vit marsipan. Kantband är inte bara dekorativt utan ett bra sätt att dölja eventuella skavanker som kan uppstå när man täcker tårtan.

Jag blev verkligen jättenöjd med den här tårtan och som tur var blev även födelsedagsbarnet det!

4 kommentarer:

  1. å så duktig du är....superfin tårta

    SvaraRadera
  2. Superfina!

    Gör du tårtor på beställning även till såna du inte känner?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så hemskt mycket! :) Inboxa mig på nathaliestartor@gmail.com ang beställning av tårta.

      Kram Nathalie

      Radera