tisdag 31 januari 2012

Päron - men ingen marsipan!

När jag frågade min lillasyster för ett tag sen vad hon ville ha i sin födelsedagstårta fick jag till svar: Päron - men ingen marsipan! Och såhär blev resultatet.


Tårtan bestod av ljus tårtbotten, fylld  med päronmousse och after eight-fluff. Jag täckte den sedan med chokladganasch och dekorerade med chokladfigurer. Päron och after eight är en jättegod kombination. Dock ska jag ta en aningen mindre after eight och istället ha i lite mörk choklad, då den smakade lite väl mycket mint för min smak, nästa gång.


Chokladdekorationerna är gjorda i smält Lindt exellence 85 % kakao och Lindt exellence white vanilla. De är kanske inte de snyggaste dekorationerna, men jag tyckte att de funkade på tårtan ändå.

2 kommentarer:

 1. hur gör du din päronmousse?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lät 2,5 tsk gelatinpulver svälla i lite vatten en stund. Sen mixade jag en burk avrunna konserverade päron. Vispadesedan 3 dl grädde med 1 msk socker och 1,5 tsk vaniljsocker. Sedan smälte jag gelatinpulvret i lite av päronpurén och hällde sedan tillbaka det i resten av päronpurén tillsammans med 2 tsk Xante (päronlikör) och lät päronsmeten kallna. Till sist vände jag ner grädden och tillsatte lite grön färg för utseendets skull. Ställ kallt i en tätförslutande burk tills moussen stelnat.

   Så gjorde jag! :) Förstod du?

   Radera