måndag 10 mars 2014

Jordgubbstårta


Denna tårta hittade jag bland en massa bilder och insåg att den inte fått skådas på bloggen trots att jag bakade den när det var midsommar. Känner nu att det skulle vara himla skönt med riktig vår och sommar så med hjälp av den här tårtan får vi drömma oss bort lite.

Tårtan åt vi i det gröna när det dansades kring midsommarstången och vädret var så himla fint just den stunden på dagen (vi bortser från regnet som infann sig senare). Det var så varmt på morgonen att grädden inte alls ville samarbeta under spritsningen. Vill du baka tårtan kommer receptet här. :)

Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min.

Fyllning
2 dl vaniljkräm (kallrörd marsan)
2 dl vispgrädde

1 liter jordgubbar
jordgubbssylt

Blanda marsankräm enligt förpackningen eller gör egenvaniljkräm från grunden om du hellre föredrar det. Vispa grädden och blanda den med vaniljkrämen.

Dekoration
Vispad grädde
1 liter jordgubar

Sätta ihop tårtan
Dela den avsvalnade tårtbottnen i tre delar.
Bred ut ett tunt lager jordgubbssylt och lägg sedan på hackade jordgubbar på första tårtbottnen. Lägg sedan på nästa del. Bred  sedan på krämgrädden på detta lager och lägg på den sista delen av tårtbottnen.
Täck tårtan med grädde. Spritsa gärna. Dekorera med en massa jordgubbar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar