tisdag 26 februari 2013

Klart en prinsessa ska ha en häst och ett rosa slott!


På självaste skottdagen förra året föddes en söt liten prinsessa vid namn Olivia och i helgen var det dags för henne att fira sin allra första födelsedag (lite i förväg) med halva släkten. I söndags var det kalas hemma hos farfar och jag fick baka hennes tårta!

Ända sen jag såg ett jättefint prinsesslott på instagram har jag önskat att jag skulle få göra ett sådant och när jag äntligen fick chansen så tog jag den omdelbums! Olivias mamma älskar rosa och som en liten pik från farfars sambo som innebar att han ska ge sitt barnbarn en häst, så skulle det vara en häst någonstans på tårtan. Och så blev det! Ett rosa slott med en my little pony högst upp. Min drömtårta! Den lilla ponnyn ser dock ut att ha en förälder som är ett mumintroll, men jag är ändå rätt nöjd med den lilla hästen. 

Tårtan innehöll:
Ljusa vaniljbottnar
Vit chokladfluff
Hallonmousse 
Hallonkompott
Spacklad med vaniljsmörkräm
Täckt med marsipan

 Det syns inte på bilderna men ponnyns man och partyhatt glittrade vackert i ljuset. 


Ena tornet lutade lite efter en bilfärd på dåligt skottad grusväg, men vad gör det? På gamla slott kan både det ena och det andra vara lite snett och vint. Tornen består förövrigt av hushållsrullar med glasstrutar som tak som jag täckt och dekorerat med marsipan. Taken har jag torrborstat med lila glitterfärg. 

Grattis på din första födelsedag fina Olivia!

5 kommentarer:

 1. Herregud så söt den var, och vilka detaljer! Du är verkligen jätte duktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag gör mitt bästa! :)

   Radera
 2. ÅH, önska man kunde beställa tårta va dig. waw säger jag bara :)

  SvaraRadera