onsdag 14 november 2012

"En rosa dröm"

Ska baka bröllopstårtor om några veckor och fick för mig att en vit chokladmousse skulle vara så mycket godare än vit chokladganasch att fylla tårtan med. Dock hade jag aldrig gjort en sådan mousse tidigare och haft i tårta utan bara som efterrätt. Så för att den skulle passa i en tårta så fick jag modifiera receptet lite.


Men att bara göra två fyllningar och bara smaka på dem kändes lite dumt så bakade en tårtbotten och fyllde den med mousserna. Hand en massa grädde hemma så tänkte att när jag ändå håller på så kan jag passa på att öva lite på min spritsningsteknik. Om jag säger som såhär, jag behöver öva, öva och åter öva lite till innan jag blir tillräckligt bra på det. Det slutade hur som med att tårtan blev helt slät och slängde på lite strössel i rosa kulörer för att matcha den rosa grädden.


Så, vad gör jag med en tårta som jag bara smakat lite på? (Åt två små skedar från den uppskurna tårtbiten) Tur att jag har en sambo som har tårtglada arbetskompisar som jag kan ge tårtan till. Som alltid när han tar med tårta till jobbet får han övertala sina kollegor om att jag faktiskt har bakat dem själv och att de inte är köptetårta han bjuder på. Vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller ej, för visst är hembakat mycket godare än köpta tårtor? ;)
"En rosa dröm" sa min mamma, en rosa provtårta som inte blev som jag ville säger jag. Men den smakade i alla fall gott och det var ju det som var anledningen till att jag bakade den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar