torsdag 1 mars 2012

En BMW i tårtformat


Fick en beställning på en tårta som skulle vara en överraskning till en glad 40-åring föreställande hans ögonsten - en BMW sportbil. Antog självklart denna utmaning. Utgick från en bild jag fick av födelsedagsbarnets mamma och syster.  Det var riktigt klurigt att göra tårtan men fruktansvärt kul! Försökte få med så mycket detaljer som möjligt, det måste ju se ut som en bil!

 
 
 


Tårtan ser kanske inte ätbar ut, men det är den i allra högsta grad. Den innehöll ljus tårtbotten smaksatt med vanilj, vit chokladganasch, hallonmousse och hallon. Den spacklades sedan med smörkräm, även den smaksatt med vanilj och täcktes med svart marsipan. Dekoren så som fönster, nummerplåt etc är i sockerpasta. Fälgarna och fönsterna är målade med ätbar silverfärg, liksom nummerplåten fast i svart.

Stort grattis på 40-årsdagen!

3 kommentarer:

  1. Som jag skrev i mailet...du är ett proffs ut i fingerspetsarna. Kanongod och jättefin TACK

    SvaraRadera
  2. Ja, den var både fin och god!! Det var knappt så vi ville skära i den... :) Vid motorhuv och bagagelucka blev det aningen sött för det var det mer marsipan i förhållande till tårta men annars var den jättegod. Födelsedagsbarnet kände givetvis igen sin bil också :) Kram

    SvaraRadera
  3. Kul att tårtan gillades! :)

    SvaraRadera