söndag 11 december 2011

Doptårtor

Lördagen den 26 november var det dags för vår underbara lille ängel att döpas! Temat på dopet var blått och silver och det bjöds på ett riktigt fikakalas efter dopgudstjänsten. Flera sorters kakor bakades samt både bullar och muffins, är det fika så är det!
 
Vi beställde ljusblå servetter med silvertext och små blå blomarrangemang att ha på borden tillsammans med blåa och silverglittringa värmeljus. Servetter med text på är ett bra tips för att få det lite mer personligt!


Det smög sig in lite grönt bland kakorna. Drömmarna råkade bli mer gröna än blå. Ett tips, tillsätt inte mer olja som är gul till en blå deg, det resulterar i gröna kakor! :) Men eftersom det var lite grönt i strösslet på kärleksmumsen så räddades det hela ändå.

Jag bakade två olika varianter på tårtor. Den ena var en ljus tårtbotten fylld med jordgubbssylt, vaniljkräm och grädde, spacklad med smörkräm och täckt med marsipan. Den andra var en chokladbotten fylld med jordgubbsmousse, chokladmousse och grädde och även denna spacklad med smörkläm och täckt med marsipan. Dekorbandet på tårtorna är gjorda i marsipan men figurerna är tillverkade av modelleringspasta. Modelleringspastan blir hård på ytan men fortsätter vara mjuk inuti, vilket gör att det går att göra figurerna ganska långt i förväg, perfekt när man har en liten bebis som tar mycket tid! Smaken är ungefär som tutti-frutti.

 
 Dopet och fikat blev riktigt lyckat! Gudars vad kul det var att ordna ett helt fikakalas för 50 personer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar