torsdag 18 december 2014

Polkagrisfudge


Underbart god polkagrisfudge som går att föräta sig på. Ett lås på kylskåpet kanske vore på sin plats. ;)

Ingredienser
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
120 g vit choklad
70 g polkakarameller

Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka tills smeten precis klarar kulprovet eller blir 120 grader om du använder en termometer. Krossa polkagrisarna och hacka chokladen.Tag kastrullen ifrån plattan och rör ner smöret och honungen. Koka sedan i 2 min till. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner den vita chokladen så att allt smälter. Blanda till sist ner de krossade polkagrisarna. Fyll en form med bakplåtspapper på ca 15x25 cm och låt svalna. Ställ den sedan i kyl, gärna över natten innan man skär den i bitar. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar