tisdag 2 april 2013

Noelias Barbietårta


Vissa tårtor är roligare att göra än andra. Denna tårta var en sådan. Ända sen jag såg en Barbietårta för första gången har jag önskat att tillfället skulle komma då jag också skulle få göra en. När det återigen var dags för söta Noelia att fylla år fick jag äntligen möjlighet att tillverka en. Förra året bakade jag en tårta med en dansare sittandes uppepå, självklart i födelsedagsbarnets favoritfärg - ROSA. Så fick det bli även i år - rosa alltså. Det är kul att se hur mycket som har hänt på ett år när det kommer till min tårtdekorering, tycker inte alls att tårtan förra året var speciellt snygg nu när jag ser den igen. Men det är ju att utvecklas jag vill så vilken tur att jag gör det också. :)

Barbietårtan innehöll:
Ljus vaniljbotten
Jordgubbsmousse
Vit choklad-fluff
Jordgubbssmörkräm
Täckt och dekorerad i marsipan och sockerpasta.


Klänningen har jag torrborstat med glitterpulver och dekorerat med sockerpärlor i olika storlekar.


Grattis på födelsedagen Noelia!

4 kommentarer:

  1. Hej.
    Jätte fin tårta. Vart hittar man ett sånt litermått med 3 liter? :)
    MVH/Tereze

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket Tereze! Jag hade turen att hitta det i ett skåp hemma. Men jag skulle tro att det lättast fås tag på på loppisar eller second hand butiker. Det kan vara lite knepigt att få tag på nytillverkade rosfria bunkar.

      Radera
  2. Hej! Ska försöka mig på denna tårtan till helgen och undrar om du har recept på vit choklad-fluff och jordgubbssmörkrämen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag har gjort två inlägg med recepten på både chokladfluffet och smörkrämen. Du hittar det under recept, eller än så länge på bloggens första sida. Lycka till!
      Kram Nathalie

      Radera