söndag 22 januari 2012

Seg chokladkaka med rostade mandelspån


Ni ska få receptet på denna godsak som jag och min andra hälft bakade i lördags. Det är en segare variant på kladdkaka som är super enkel och är jättegod!

Ingredienser:
2 ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl smält smör
rostade mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader och smörj och mjöla en form med löstagbar kant (vi brukar använda en form på 24 cm). Rör ihop alla ingredienser, häll smeten i formen och strö på mandelspånen efter smak. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 25-30 min.

Vi serverade chokladkakan med hallon, som fått stått och dragit med lite socker (den flytande honungen var slut här hemma), och vispad grädde. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar