Tårtan bestod av ljus tårtbotten, fylld med päronmousse och after eight-fluff. Jag täckte den sedan med chokladganasch och dekorerade med chokladfigurer. Päron och after eight är en jättegod kombination. Dock ska jag ta en aningen mindre after eight och istället ha i lite mörk choklad, då den smakade lite väl mycket mint för min smak, nästa gång.
Chokladdekorationerna är gjorda i smält Lindt exellence 85 % kakao och Lindt exellence white vanilla. De är kanske inte de snyggaste dekorationerna, men jag tyckte att de funkade på tårtan ändå.
hur gör du din päronmousse?
SvaraRaderaJag lät 2,5 tsk gelatinpulver svälla i lite vatten en stund. Sen mixade jag en burk avrunna konserverade päron. Vispadesedan 3 dl grädde med 1 msk socker och 1,5 tsk vaniljsocker. Sedan smälte jag gelatinpulvret i lite av päronpurén och hällde sedan tillbaka det i resten av päronpurén tillsammans med 2 tsk Xante (päronlikör) och lät päronsmeten kallna. Till sist vände jag ner grädden och tillsatte lite grön färg för utseendets skull. Ställ kallt i en tätförslutande burk tills moussen stelnat.
RaderaSå gjorde jag! :) Förstod du?