måndag 15 december 2014

Pepparkakstryfflar


Nu är det dags att sparka liv i bloggen igen och det gör jag genom att dela med mig av det här urgoda receptet på pepparkakstryfflar. Tryfflar är inte alls svårt att göra, lite kletigt kan det bli men värre än så är det inte.

Ingredienser
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör
3/4 dl florsocker
2 msk glykossirap
1 tsk mald kanel
1/2 tsk mald ingefära
1 krm malda kryddnejlikor
200 g ljus choklad

Garnering
10-12 pepparkakor

Blanda vispgrädde, smör, florsocker, glykossirap och kryddor i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i gräddblandningen, rör tills chokladen smält. Ställ i kylskåp för att stelna, detta tar ett par timmar. Krossa pepparkakorna. Forma kulor av tryffeln och rulla dem i pepparkakskrosset. Förvaras i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar