Hallonmousse är ju en riktig favorit bland tårtfyllningar. Nästan alla verkar tycka om just hallon och det är den mest fyllningen de flesta brukar önska när jag ska göra tårtor. Och jag förstår dem, det är ju urgott! :) Receptet är gjort enligt samma princip som blåbärsmoussen.
Hallonmousse
250 g hallon
en skvätt vatten
½ - 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 g färskost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp blåbär, socker och
vatten och låt det sjuda i ca 5 min. Ta kastrullen från plattan och rör
ner gelatinbladen och vaniljsocker. Låt kallna.
Vispa grädden ganska hårt. Vispa sönder färskosten. Rör ner
blåbärsblandningen i färskosten och vänd till sist ner den vispade
grädden. Ställ kallt för att stelna något innan du fyller tårtan med
moussen. Detta recept räcker till att fylla ett lager i en ca 26 cm i
diameter stor tårta.
Hej! Jag undrar om man kan använda gelatinsocker istället för gelatinblad? Tack för svar..
SvaraRaderaHej!
RaderaSjälvklart kan du använda gelésocker i stället för gelatinblad.
Kram
Nathalie
Går denna är göra sockerfri? På steviadroppar exempelvis? Min dotter är känslig för socker och det är hon som fyller ☺️
SvaraRaderaFunkar frysta hallon?
SvaraRadera