söndag 4 november 2012

Limemousse


Denna mousse är underbart god och fräsch i smaken. Jag ljuger inte när jag säger att jag höll på att äta upp hela skålen när jag smakade på den.

Limemousse
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
1 ½ dl strösocker
2 tsk rivet limeskal
1 dl limesaft (saft från ca 4 st lime)
6-7 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen. Riv limeskal och pressa limen. Smält gelatinet i limesaften och låt det kallna. Vispa creme fraiche, yoghurt och socker tills sockret har löst upp sig. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner gelatinblandningen i yoghurtblandningen och vänd till sist ner den vispade grädden. Låt moussen stå kallt i 1-2 timmar innan du fyller din tårta. Receptet räcker till två lager fyllning i en normalstor tårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar