Vaniljkräm i all sin ära men ibland kan det vara gott att göra något annat. Jag testade denna vaniljmousse och måste säga att den var jättegod!
2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås (exempelvis marsansås)
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker (eller motsvarande mängd vaniljpulver)
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker. Värm lite av vaniljröran och smält gelatinet där i. Häll tillbaka gelatinblandningen i resten av vaniljröran och blanda väl. Låt kallna. Vispa grädden hårt och vänd ner det i vanlijröran. Ställ kallt i kylen för att stelna.
Det blir rätt så mycket vaniljmousse! receptet räcker gott och väl till två tårtor på ca 25 cm i diameter.
Tips! Jag tillsatte ett extra gelatinblad när jag använde moussen i trevåningstårtan för att vara säker på att den skulle vara stadig nog att klara av tyngden från tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar