måndag 25 juni 2012

Rabarberkaka med kardemumma


Tog vägen förbi mammas trädgård en dag när vi skulle få besök av några vänner, för att norpa lite rabarber från hennes enorma rabarberland. Och tur var det, rabarber hörde tydligen till favoriterna! Finulade lite och efter att ha kollat på lite olika recept blev resultatet så här.

Rabarberkaka
100 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

4-5 rabarberstjälkar
1 tsk kardemumma
2 tsk socker
Pärlsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rabarberstjälkarna i bitar. Lägg i en skål och blanda med kardemumma och socker. Vispa smör och socker, tillsätt ägget, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk. Vispa till jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, strö rabarberna över kakan och toppa sedan med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 50 min eller tills kakan har fått fin färg och inte är för kladdig i mitten. Låt svala.  Servera gärna kakan tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass, det blir jättegott kan jag lova! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar