Muffins är både lätt att göra och går att variera i oändlighet känns det som. Sen när det gäller att göra slut på alla bär man har i frysen, innan det är dags att fylla den med bären man förhoppningsvis kommer att plocka längre fram i sommar, så passar det ju ypperligt att fylla muffinsarna med bär.
För att baka 12 stycken sådana muffins behöver du:
En sats med muffinssmet (men uteslut vaniljsockret)
½ tsk citronarom eller skallet av en riven citron
ca 50 g blåbär
ca 50 g hallon
Blanda ingredienserna till muffinssmeten enligt anvisningarna men byt ut vaniljsockret mot citronarom eller rivet citronskal. Häll smeten i muffinsformar som du placerat i en muffinsplåt (har du ingen muffinsplåt kan du använda dubbla formar i stället så håller de formen) Fördela bären över smeten. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i ca 15-20 min.
Älskar den här burken! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar